top of page

Ons verhaal

Jonge ondernemers Cesar en Yuval in hun kweekruimte

De zoektocht

Alles is begonnen toen Cesar (21) en yuval (22) een steentje wilden bijdragen. Studeren zat hen niet in het bloed maar stil zitten is geen optie. Hoe kunnen we iets betekenisvol doen was de grote vraag. Maar al gouw ontdekten we microgreens! 

De ontwikkeling

Een container verbouwen, al het nodige materiaal verzamelen en alles eigenhandig uitzoeken. Een hele uitdaging, maar het is ons gelukt! Nu leveren we ondertussen aan meerdere restaurants en hebben we onze eerste producten op punt gesteld. 

Onze filosofie

Meestal zijn microgroenten exclusief door hun hoge prijs. Zo gezond lekker en gemakkelijk, dit zou voor iedereen betaalbaar moeten zijn.

Een kwalitatief product voor een goede prijs is voor ons van essentieel belang! 

Het ontstaan

Zo onbekend maar toch zo zuiver en spijtig genoeg bijna nergens te vinden. Daar moest wel iets in zitten. Na enkele dagen onderzoek was het beslist en gingen we van start.

De grote uitbreiding

Na 15 maanden productie in de container besloten we te verhuizen naar een grote serre.  Na 3 maanden bouw waren we eindelijk klaar om er terug mee te beginnen. Alles nieuw van infrastructuur tot manier van telen.

Deze keer met de seizoenen mee onder de stralende zon!

De toekomst

Een gezonde bevolking is het eerste begin naar een mooie maatschappij. We geloven dat Micro's zeker een bijdrage kan leveren en zijn benieuwd naar wat de toekomst te bieden heeft!

Onze belofte - 1/20 bakjes voor de zorg!

Microgroenten zijn gezond, gemakkelijk en lekker. Toen ik mij de vraag stelde wat we voor de wereld kunnen doen werd het al snel duidelijk!

We gaan microgroenten doneren!

Gezond voedsel is als een medicijn voor het lichaam. Spijtig genoeg is dit in de praktijk niet volledig het geval. Veel van de chronische ziekten zoals  diabetes, verschillenden soorten kankers en hart- en vaatziekten zijn gelinkt aan ongezonde voedingspatronen. Daar moet dus iets aan gedaan worden!

Maar hoe kunnen we dit op een duurzame wijze waarmaken? Na er ons hoofd op te breken hebben we een manier gevonden over hoe we dit permanent kunnen implementeer zodat we een blijvende  positieve impact kunnen leveren.

Voor iedere 20 verkochte bakjes doneren we er ééntje aan zorginstellingen. Door dus af en toe eens een bakje te kopen, bevorder je voor jezelf een goede levensstijl en geef je onrechtstreeks extra voedingsstoffen aan iemand die ze zeker kan gebruiken! 

Cesar Van der Spurt - Oprichter 

Laten we de maatschappij samen een duwtje in de rug geven!

We zijn steeds op zoek naar mensen die onze visie steunen en een bijdrage willen leveren! Werk je in de Voeding of Zorgindustrie of gewoon als vrijwilliger, laat het ons zeker weten. We zijn ervan overtuigd dat eens we in gesprek zijn, we goede ideeën zullen vinden over hoe we samen een bijdrage kunnen leveren!

Onze belofte

Ontvang updates over nieuwe ontwikkelingen!

Bedankt voor het abonneren, we houden je up-to-date!

De natuur als inspiratie!

In onze productie is de natuur onze grootste inspiratie. Moeder natuur weet natuurlijk ook het best hoe ze zelf in elkaar zit. Dat geldt dus zeker ook voor onze microgreens.

In ons onderzoek naar een consistente productie waren we begonnen met hydrocultuur op verschillende soorten inerte substraten en onder veschillende soorten artificieel licht. Uit ervaring is echter gebleken dat deze filosofie toch niet helemaal de juiste is.

Als je wilt werken met de natuur moet je je aan haar regels houden. Dit houdt in dat zowel jouw grondstoffen als teeltmethode de natuur het best nabootsen. Zo creëer je een omgeving waar jouw plantjes zich thuis voelen en dus ook het beste groeien!

Zoals een zaadje van een boom in de humuslaag van het bos belandt en ontkiemt tot een mooi boompje. Dat is hoe wij voortaan te werk gaan, en waarom wij steeds de beste, verste en meest voedzame kwaliteit kunnen aanbieden (:

Cesar Van der Spurt - Oprichter

Verpakkingen

De plastic clamshell verpakkingen die we gebruiken voor onze microgroenten te verpakken zijn recycleerbaar en hersluitbaar. Zo blijven de microgroenten vers zodat ze na opening toch goed bewaard blijven.

Plastic verpakkingen zijn in onze ogen ook niet ideaal, liefst zouden we natuurlijke verpakkingen gebruiken maar dit is met ons product nog niet echt mogelijk. We blijven echter wel zoeken naar betere alternatieven!

Daarmee willen we onze klanten vragen onze verpakkingen steeds in de pmd te gooien!

bottom of page